dijous, 14 de juny del 2012

Resum Capitols

Capítol 1:  I bé, tot m'apareix en la forma més grollera, més repugnant.

En aquest capítol parla de la curiositat d'Aloma per un gat. En un moment va pensar amb el seu germà mort, Daniel. 

Ella vivia amb el seu germà gran, Joan, amb la dona d’ell, Anna, i amb el fill de tots dos, Dani. A la tarda Aloma va agafar el tren per anar fins a Plaça Catalunya per anar a comprar unes cortines que Anna li havia encarregat. Després d’elegir les cortines va anar rambla a baix perquè volia comprar-se amb els diners sobrats un llibre per a ella. Va anar al quiosc a comprar els llibres: un per a ella i un altre per en Dani. Una vegada comprat va anar cap a la estació on es va adonar que no portava les cortines. Així que va anar corrents fins al quiosc per trobar-les. Estava plovent i arribava tard a casa. Joan i Anna s'esteien preocupant, però ella pensava en aquell llibre que tantes ganes li feia llegir.


FS: Aloma és una noia curiosa que conviu amb el seu germà gran i immadur Joan, els quals han de sebre portar una casa i tot el que porta viure junts, ja que són orfes.



Capítol 2 :   No ho trobeu? És tan bonica que vénen ganes de clavar-li les dents." Un amor de Swann

 Aquest capítol explica la vida d'una família que havia viscut a una casa abandonada, la qual es veia des de la finestra de la casa d'Aloma. Daniel estima l'Aloma, però no la respecta massa. Ella es decepciona perquè la roba que havia comprat per fer-se unes cortines, les anaven a posar a l'habitació en la que dormiria en Robert.

  FS: Aloma es sent com aquell gat: plens de soletat però un lliure i l'altra rebent ordres.


Capítol 3:  Per què aquestes coses i no pas d'altres?” Beaumarchis.

Per una banda, aquest capítol explica que Joan ha fet la proposta de vendre la casa, però resulta que pels altres no és bona idea. Per altra banda, Aloma i el seu germà es posen de camí cap al port per anar a cercar en Robert.

FS: Joan és el dominant en aquella casa. Aloma intenta refugiar la seva solitut en la lectura.


Capítol 4:   Cap a la fi del passeig Julià remarcà que ella es ruboritzava molt” El roig i el negre.

Arriba Robert a la casa. Primerament, a Aloma no li agrada, però després se n'adona que finalment és un sí, encara no ho confessa per por a fer el ridícul. En arribar a casa Anna i Robert s'alegren de veure's. També apareix la Coral, que intenta conquistar a Robert. A Aloma no li fa gràcia i es posa gelosa.


FS: Comencen a aparèixer sentiments desconeguts per Aloma, tant bons com dolents.


Capítols 5:  Tot ha d'ésser singular en la vida d'una noia com jo.” El roig i el negre.
 
En aquest capítol Robert s'insatala a casa d'Aloma, en Dani cau malalt, encara que el metge assegura que no és res greu però que l'han de cuidar, i l'Anna es preocupa i es deprimeix.

FS:Aloma se sent diferent degut a que només cuida de Dani i no es vol casar, com voldrien les noies de la seva edat.



Capítol 6:   Els sentiments de l'home són confusos i barrejats.” Adolf

Dani encara és malalt dins el llit. Anna es comença a preocupar degut a que Joan arriba tard a casa i ella creu que sense ell no sabria que fer i a més no s'encuida del seu fill. Aloma vol tranquilitzar a Anna, encara que estar també preocupada.
FS:Joan està més ocupat en la feina que preocupant-se per la salut del seu fill sense adonar-se'n.

Capítol 7:    Pensava que era molt dolç de sentir-se estimat” Adolf.
  
Aloma, se sent allunyada, i escriu una carta a algú que no existeix, a un home amat imaginari al que li conta el que sent i el que li agradaria que es fes realitat.

 FS: Aloma sol sentir-se sola, i voldria sentir-se estimada per algú

Capítol 8:   Essent semblants a la resta del món, podem confessar les nostres febleses.” Els comediants tràgics.  

Aloma està decidida a enviar la carta que havia escrit. Aloma i Robert mantenen conversacions amb més confiança i facilitat. Aloma, decideix escriure un altre carta i està disposada a enviar-la.

 FS: Aloma intenta no demostrar les seves debilitats

Capítol 9:   Jo crec que l'home només somia per no cessar de veure. Les afinitats electives.


 Aloma i Robert, decideixen anar al cinema. Quan ja han tornat a casa, Aloma es disposa anar a dormir i en Robert li besa els llavis, i Aloma es posa molt contenta.


FS:  Aloma desprès del petó se creix com una flor.


Capítol 10:  Tenia ganes d'anar-me'n ben lluny, com més lluny millor, allà on neix el mal temps. La dispesera. 

El metge els recomana que  faixin un canvi en la seva vida durant un temps, i per tant, l'Anna i en Dani se'n van a la muntanya per intentar recuperar-se de la malaltia. En Joan no els acomiada, perquè té feina. Aloma se sent sola i vella, Aloma veu com en Dani se'n va i ella sap que un dia en Robert també se n'anirà. 



 FS: Aloma no sap com sortir de la solitud.



Capítol 11:  Maleït aquell qui, en els primers moments d'una unió amorosa, no cregui que aquesta unió ha d'ésser eterna. Benjamí Constant, Adolf. 


 Aloma rep cartes de l'Anna, on explica com passen la vida ella i en Dani, i també explicant com es la gent d'allà. Aloma li contesta explicant-li tot el que li passa, també explica una visita de la Coral i l'estat de les plantes del jardí, diu que no n'hi ha cap que tingui flors.
Més tard les gardènies començen a obrir-se al jardí. Aquest dia l'Aloma surt per la tarda a passejar pel centre amb en Robert, ja que el seu germà se'n va amb un amic.



FS:  Relació amorosa entre Aloma i en Robert.


Capítol 12:  Ella era a la vora i les altres no eren enlloc. Thomas Hardy, Teresa dels Ubervilles.

En Joan convida a l'Aloma i en Robert pel seu sant. Reben cartes, una de les quals és per en Robert, d'Amèrica. Encara que diu que no hi anirà es passa el dia sense dir-li res a l'Aloma, per això ella està empipada.



FS:  Aloma preocupada per tot el que li passa a en Robert, però en cavi ell no diu res i fa com si Aloma no existís.


Capítol 13:   Amor, no me dexes, que me moriré. Juan Álvarez Gato


 La Senyora Baixeres convenç a l'Aloma d'anar a casa seva a veure el vestit de núvia de la seva filla Maria. Només tornar, veu al seu germà casi desmaiat a un portal i s'espanta però arriba Robert i l'ajuda. En Robert i l'Aloma van al jardí, mentre en Joan està al llit, i ell li diu a l'Aloma que té por d'estimar-la. L'Anna i en Dani han de tornar perquè aquest torna a estar altre cop malalt.


 FS:  Por d'Aloma perquè no se'n vagi en Robert.


Capítol 14:  
-Digues, foll, has diners?-. Respòs: -He amat-.
-Has viles, ni castells, ni ciutatas, comdats ni ducats?-.
Respòs: -He amors, pensaments, plors, desirers, treballs, languiments, qui són mellors que emperis ni regnats.
Llull, Llibre d'Amic e Amat.





L'Anna i en Dani tornen a casa i poc després en Dani mor. A sobre en Joan li diu a l'Aloma que no tenen diners per pagar la casa i  busquen algunes sortides.



FS: L'Aloma pot perdre els seus bens materials, pero a diferència de en Joan, a ella li importen més l'amor.




Capítol 15:  Res no hi havia en ella de tan profundament arrelat que hom ho pogués arrencar fàcilment. Aldous Huxley, Dues o tres gràcies


Una de les proposicions era demanar-li a la Coral un anell que li havia regalat en Joan, però quan l'Aloma va anar-hi, la Coral no li va voler tornar i a sobre la va insultar, de manera que l'Aloma empipada li va llevar i el va llençar per una finestra.
FS:  La baralla entra l'Aloma i la Coral per l'anell.
Capítol 16: Veus allí una joveneta pàl·lida que està separada de tots els altres? Mira com se'n va lentament. Sembla que camini amb els peus junts. No és veritat que s'assembla molt a la Margarida?

L'Aloma va parlar dels diners amb en Robert i ell va dir-li que no en tenien, a més va fer un comentari que a ella no li va agradar gens, més tard va saber que aquest problema dels diners ja el coneixien tots i que el seu germà ja els havia demanat, però l'havia fet igualment insistir a ella.

FS: Desesperats per els diners, ja no saben quines solucions ténen, però així i tot insisteixen amb les mateixes persones.


Capítol 17:  Però l'home sap desvirtuar-ho tot, i té raó Rousseau en dir que tot el que és obra de l'home no val res. Generalment en l'home no hi ha res complet. Està condemnat a la contradicció. Kallinikov, La tragedia sexual de Lleó Tolstoi.

 En Robert passa literalment de l'Aloma, fa com si no existesqui.
A sobre, l'Anna te una xerrada amb n'Aloma i li explica que ella ja sabia el que passava amb en Joan li la Coral.
Aquella nit, l'Aloma va anar plorant a l'habitació de'n Robert a demanar-li perdó per tot el que havia passat.

 FS: L'Anna ho sap tot però igualment no reacciona de cap manera, esta prou dolguda per tot el que està passant que no té ànims de fer res.


Capítol 18:  I em rebel·lo contra la vida com si no hagués d'acabar-se mai. Benjamí Constant, Adolf

L'Aloma troba una fotografia d'una noia a la cartera de'n Robert, mes endevant se'n dona conta de que es ella la que li escriu les cartes des d'America.
En Robert li diu a Aloma que ha de tornar a America, però el que Aloma no li diu, es que està embarassada.

FS:  L'Aloma no li diu res a en Robert de que està embarassada.


Capítol 19:   O en quantes parts, aquelles que més temen los llurs defalliments, se affollen e anans de temps parexen. Boccaccio, El corbatxo. 

 Al final arriba el dia en que Robert se'n va, l'Aloma el va a acomiadar i sap que mai l'oblidarà, el que no sap es perquè no li ha dit que està embarassada.


FS: L'Aloma torna a estar sola, com el principi de la novel·la, però ara té una dificultat afegida, està embarassada.

Capítol 20:   La cortina, lenta i silenciosa com un destí que s'aproximés, caigué damunt l'amor. Margaret Kennedy, La ninfa constant

 
L'Aloma i l'Anna parlen i ella li explica que està embarassada, a partir d'alla l'Anna no la tracta bé i per això Aloma se'n va a la casa vella, ja no tornarà a viure alla, mentrestant recorda tota la seva vida a la casa i quan se'n va, està perduda.
 
FS: Al final apareix un rosal sense roses, el qual significa que tot s'ha acabat, s'ha acabat la nova vida que Aloma havia conegut.  













78 comentaris:

  1. A on estava vivint aloma que despres va tornar a la casa vella?

    ResponElimina
  2. Respostes
    1. ok boomer a ver si te aplicas mas i no te pones con el tik tok de mierda cabron

      Elimina
    2. decir boomer i tik tok en la misma frase, bien hecho llegaste al ápice del humor

      Elimina
    3. +1, tengo examen mañana, todo mal jajaja

      Elimina
    4. +1 si estas estudiando un dia antes y te da pereza leerte el libro xd.

      Elimina
    5. Yo tampoco me he leído el libro de mierda por que es demasiado aburrido y me leo un resumen y no pasa nada

      Elimina
  3. bonisim!!! moltes gracies

    ResponElimina
  4. UMMMMMMM NO ENTIENDO LO DE DANI Y DANIEL. :(

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dani es el hermano muerto de Aloma y en honor a el pusieron Daniel a el hijo de su hermano (Joan y Anna) que mas tarde acaba muriendo porque se puso enfermo.

      Elimina
  5. muy bien, pero ¿porqué Robert se va a vivir con ellos?

    ResponElimina
  6. Gracies s aquest resuls estic segur de que sprobare
    Scoobie doo pa pa
    I la cosa suena rra

    ResponElimina
  7. Espero aprobar con estos resumenes,hijos de puta.🔝

    ResponElimina
  8. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  9. M'encanta i m'ha ajudat a entendre el libre, cosa que només amb el llibre no entenia casi res. Suposo que aprovare l'exàmen de demà gràcies a aquest resum.
    Hi ha continuació d'Aloma?

    ResponElimina
  10. Jo crec q esta bastant bé pero faria una mica més d' informació. Jo m'he llegit el llibre i esta molt ben fet el resum

    ResponElimina
  11. Molt bo pero podeixes explicar de qui aloma esta embarassada

    ResponElimina
  12. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  13. L'autor ha eliminat aquest comentari xD

    ResponElimina
  14. Falta información en los capítulos 17 gracias.

    ResponElimina
  15. Yo creo que me ayudara para el examen de mañana

    ResponElimina
  16. Gent, demà haig de fer l'exàmen i no tinc ni el llibre. Sóc una merda

    ResponElimina
  17. amb aixo aproves examen?

    ResponElimina
  18. porfavor que este resumen me ayude a aprobar sinos me corto el nabo

    ResponElimina
  19. confio en estos resumenes no me lei el libro pero la vd es que se ve bien fresco el resumen haber si se aprueba

    ResponElimina
  20. Su puta madre prq estan emitiendo la isla de las tentaciones con este ejemplar aqui

    ResponElimina
  21. Gracias ha este resumen e sacado un 8 en el examen del libro. Tío te debo una.

    ResponElimina
  22. Me quedan 5 min para hacer el examen....como apruebe me pongo esta pagina de fondo de pantalla

    ResponElimina
  23. hauria d'explicar millor d'on surten alguns personatges com en Robert, però per la resta, està tot bé.

    ResponElimina
  24. Tinc examen dema i pero a mi aixo no es suficient

    ResponElimina
  25. ole los cojones del que haces estos resumenes

    ResponElimina
  26. hola, qui punyetes vivía a la casa abandonada, no m'ha quedat gens clar :)

    ResponElimina
  27. BROOOO NO ENTIENDO NADA COMO ES QUE LO ENTENDEIS MALDITOS CABRONES

    ResponElimina